Att göra

Tystnad, lugn och ro

Att vandra ”Naturstigen” mitt i Grythyttan är en upplevelse och den utgår från Herrgården i Grythyttan. Överallt ser man spår efter bäver och bäverhyddan ligger precis längs stigen. Älgar och rådjur bor i skogen intill och flera fågelarter finns representerade vid fågelstationen. Längs stigen finns också bänkar för paus, vila och eftertanke.

Murstensdalen är ett vildmarksartat naturreservat i Örebro län. Här är tyst. Ett väglöst land där man oftast får vara alldeles för sig själv.
Kindlaområdet är vår mesta vildmark. Det är också ett av de största naturreservaten i länet, över 900 hektar stort. I området finns vandringsleder och flera rastplatser.
I Björskogsnäs blommar Guckuskon i maj och lockar många besökare till det vackra och ålderdomliga odlingslandskapet.

Guidningar

Vi anordnar naturvandringar och kultur- och matvandringar för grupper.

Galleri, café och shopping i Grythytte Qvarn

Sommartid (maj-sept) är Grythytte Qwarn öppen med gårdsbutik, galleri och café. Sitt ner och njut av naturen, rykande färskt kaffe eller förläng din vistelse genom att köpa något att smaka när ni kommit hem från Grythyttan och Bergslagen. Vintertid kan du köpa närproducerat i herrgården.

Sevärt i närheten

Ta en promenad till torget och förundras över bebyggelsen från 1600-talet. Grythyttan hade ett tag stadsprivilegier eftersom man hittade silver i trakten. Loka Brunn med sin spännande historia ligger i närheten liksom Bredsjö mjölkfår där du kan du köpa den goda fårosten Bredsjö Blå.

Evenemang

I området ligger Stadra TeaterOpera på Skäret, och Nolby Teater som ger föreställningar sommartid. Läs mer om vad som händer på www.bergslagen.se

Cykla MTB

I Hjulsjö, 25 km bort, finns en av Sveriges trevligaste MTB-leder. Hos oss kan du låsa in cykel över natten och det finns möjlighet att spola av cykeln efter passet. Läs mer om Hjulsjö MTB.

Bergslagen Cycling

Bergslagen Cycling omfattar alla typer av cykelleder i hela Örebro län.

Läs mer om Bergslagen Cycling