Att göra

I närheten av Herrgården kan en få precis det en behöver av tystnad, lugn och ro. Se spåren efter bäver och bäverhyddan ligger precis längs stigen. Älgar och rådjur bor i skogen intill och flera fågelarter finns representerade vid fågelstationen.

Naturstigen på våren, spår av bäver

Naturreservat

Murstensdalen är ett vildmarksartat naturreservat i Örebro län. Här är tyst. Ett väglöst land där man oftast får vara alldeles för sig själv.

Kindlaområdet är vår mesta vildmark. Det är också ett av de största naturreservaten i länet, över 900 hektar stort. I området finns vandringsleder och flera rastplatser.

I Björskogsnäs blommar Guckuskon i maj och lockar många besökare till det vackra och ålderdomliga odlingslandskapet.

Foto: Susann Rickan

Kanoting

I Hällefors kan du hyra kanot eller kajak och ge dig ut på egna äventyr i vildmarken.

Läs mer på www.halleforsvandrarhem.com

Evenemang

I närheten finns Stadra TeaterOpera på Skäret, och Nolby Teater som ger föreställningar sommartid. Läs mer om vad som händer på www.bergslagen.se

Cykla

I Hjulsjö, 25 km bort, finns en av Sveriges trevligaste MTB-leder. Hos oss kan du låsa in cykel över natten och det finns möjlighet att spola av cykeln efter passet.

Läs mer på www.mtbhjulsjo.se

Bergslagen Cycling omfattar alla typer av cykelleder i hela Örebro län.

Läs mer på www.bergslagencycling.com

Sevärt i närheten

Måltiden Hus ligger ett stenkast från Herrgården. 1992 under världsutställningen i Sevilla stod Måltidens Hus som representant för Sverige i Spanien. Som kontrast kan du ta en promenad till det gamla torget i Grythyttan och förundras över bebyggelsen från 1600-talet. Grythyttan hade ett tag stadsprivilegier eftersom man hittade silver i trakten. Loka Brunn med sin spännande historia ligger i närheten liksom Bredsjö mjölkfår där du kan du köpa den goda fårosten Bredsjö Blå.

Grythytte Qvarn

Sommartid (maj-sept) har vi Grythytte Qwarn öppen med gårdsbutik, galleri och café. Sitt ner och njut av naturen, rykande färskt kaffe eller förläng din vistelse genom att köpa något att smaka när ni kommit hem från Grythyttan och Bergslagen. Vintertid kan du köpa närproducerade livsmedel i herrgården.