Senaste nytt från Herrgården i Grythyttan

Vi har öppet för Bed and Breakfast och Vandrarhem året runt. Boka nu!

Kvarnen är öppen varje lördag fram till jul

Kvarnen är öppen varje lördag fram till jul

Kvarnen är öppen varje lördag kl 11-14 fram till jul, med början lördag 5/12. Här kan du köpa sex sorters mjöl och andra lokala mathantverk. Fina julklappar eller varför inte lite uppmuntran till dig själv eller en vän i coronatider!? Det går fint att ringa och...

läs mer
Malning av dalavete från Råberga i Närke

Malning av dalavete från Råberga i Närke

På lördag 21 november kl. 11-14 kommer vi att mala dalavete från Råberga i Närke. Det blir 16:e malningen i år. Möjlighet finns att handla närproducerade livsmedel. Det går även bra att beställa och vi lämnar utanför. Vi har fortsatt öppet lördagar fram till jul....

läs mer
Jazz på logen 4/10

Jazz på logen 4/10

Jazz på Herrgårdslogen i Grythyttan i spåren av legenderna Mingus, Young och Shorter, söndag 4/10 kl. 16. Servering av soppa och smörgås. Varm klädsel och ta gärna med en filt! Förköp via Swish 070 587 00 00. Begränsat antal platser.

läs mer
Öppettider Kvarnen

Öppettider Kvarnen

Lördag 5 och söndag 6 september är det Matresan och vi har öppet kl. 11-16. Övriga helger har vi öppet i Kvarnen lördag-söndag kl. 11-14, t.o.m. sista september. Välkomna! 

läs mer
Matresan 5-6 sept

Matresan 5-6 sept

Vi kommer att delta i Matresan i Örebro län 5-6 september. Öppet kl. 11-16. Vi kommer att visa malning på stenkvarn kl. 12.00 lördag och söndag. Man kan köpa med sig ekologiskt, nymalet mjöl. Mjölnaren berättar gärna om kvarnen och dess funktion! Servering av Swedish...

läs mer
Maja & Farfar

Maja & Farfar

Utställning i Kvarnen, öppnar lördag 13 juni. Öppet lör-sön kl. 11-14. Tavlorna är målade av Maja 11 år och metallhantverket är gjort av hennes farfar. Välkomna!

läs mer
Artikel i NA om kvarnen

Artikel i NA om kvarnen

Se Anders Almgrens fina artikel i NA om Kvarnen. Just nu har vi en ökad efterfrågan på vårt mjöl. Detta beror troligen på corona och att folk är mer hemma och då också bakar mer bröd hemma....

läs mer